lauantai 12. tammikuuta 2013

Joulukakku

Jouluna kahvipöydässä oli kakkuinnostuksestani johtuen tietenkin täytekakku.

Tein tällä kertaa 18cm vuoalla 4 kananmunan kakun. Laitoin pohjaan joulun kunniaksi ripauksen kanelia ja se sopi mukaan erinomaisesti. Teki mieli värjätä kakkupohja punaiseksi Red Velvet- värillä, mutta viime tingassa päätin olla värjäämättä. Ihan varmuuden vuoksi.

Kakku sai täytteekseen rahkatäytteen, joka syntyi mansikkaraparperi - ja vaniljarahkojen yhdistelmästä.




Kakku on päällystetty valkoisella sokerimassalla. Samasta massasta tein myös koristeet. 

Lumihiutaleiden alustana ja kakun reunalla on soijakermavaahto, jota olen viime ajat suosinut kakkujen reunalla. Siitä saa kauniin valkoisen, kiinteän vaahdon, jota on helppo pursottaa. Makukin säilyy hyvänä mielestäni tavallista kermavaahtoa paremmin.

Viimeinen silaus syntyi helmiäisen värisellä elintarvikesuihkeella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti