lauantai 12. tammikuuta 2013

Macaron ongelma

Tekisi kovasti mieli leipoa suloisia, värikkäitä macaron-leivoksia. Toistaiseksi olen vain keräillyt reseptejä ja lukenut muiden leivontakokemuksia, sillä pari asiaa pohdituttaa.

1. Macaronien ohjeeseen kuuluu kananmunanvalkuaisten vatkaaminen. Ja kananmunan valkuaisten ja keltuaisten erottaminen on yksi leivonta-asia, jota vältän niin pitkään ja hartaasti kuin vain suinkin pystyn. Varmasti tässäkin asiassa harjoitus tekisi mestarin, mutta hieman arveluttaa aloittaminen.

2. Haluaisin tarjoilla macaroneja ystävilleni, mutta yksi hyvistä ystävistäni on allerginen mantelille. Olenkin pohtinut, että miten tämän asian voisi kiertää. Siis muutenkin kuin tarjoamalla macaroneja toisessa seurassa. Tietääkö joku macaron-reseptin, jossa manteli on onnistuneesti korvattu jollakin muulla aineella? Jos, niin otan vihjeitä vastaan mielelläni.

3. Olen kuullut huomattavasti enemmän macaronepäonnistumisista kuin onnistumisista eli ei taida maailman helpoimmasta herkusta olla. Esimerkiksi kirjailija Marian Keyes sanoo suoraan leivontakirjassaan Saved by Cake, ettei pidä odottaa, että onnistuisi tekemään itse samanlaisia upeita macaroneja kuin mitä kaupasta saa...

4. Onko macaron-alustasta apua ja hyötyä?

Jos pääsen näiden macaronsselitysten ohitse ja oikeasti kokeilemaan, niin ainahan niitä voisi tehdä keväisen hääpäivän koittaessa. Häämatkallamme kun ihastelimme vaikka minkä värisiä macaronseja Pariisissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti